top of page
  • Alexia Zed

Φεβρουάριος, 2011


«Ε, ναι λοιπόν δεσποινίδες ελληνοπούλες, αυτό το λέμε χιόνι…», είπε ο Γκιγιόμ. Το χιόνι στην Τουλούζη ήταν συναρπαστικό, το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου ξύπνησα κι όταν ήταν κάτασπρα! Κατά τη γνώμη μου, η μικρή Τουλούζ είναι πολύ όμορφη πόλη, θα μπορούσα άνετα να ζήσω εδώ, όπως άλλωστε προβλεπόταν να γίνει όταν γεννήθηκα, αλλά… αν είχε και θάλασσα… Η ζωή μου ήταν πάντοτε συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Στην Αθήνα τη βλέπω από το παράθυρο μου, με ευχαριστεί, με γαληνεύει. Το ίδιο και στο όμορφο νησί μου, την Πάρο. Εκεί είμαι ήρεμη και

ελεύθερη…

Η θάλασσα, το χιόνι… Δύσκολο να τα βάλεις μαζί, αλλά όχι αδύνατο! Μισώ τη λέξη «αδύνατο!», γίνομαι τρελή όταν κάποιος που λέει ότι κάτι είναι αδύνατο να συμβεί. Ξέρω ότι κάποιες φορές είναι αλήθεια, ωστόσο δεν θέλω να το δεχτώ και για να αποδείξω το ανάποδο είμαι ικανή για όλα!

Ένα βράδυ είχα λυσσάξει να βγω έξω, ενώ όλοι θέλανε να μείνουν μέσα λόγω του τσουχτερού κρύου. Μόνο ο Γκιγιόμ δήλωσε προθυμία, αλλά δεν είχαμε και πολλά πάρε-δώσε, ξέρω γω; Περίεργο θα ήταν… Η θεωρία σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατο να υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας με διαολίζει, οπότε αποφάσισα να την καταρρίψω και πέτυχε. Βγήκα μαζί του και πιστέψτε με, ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε τίποτα παραπάνω μεταξύ μας.

Στην αρχή του Φεβρουαρίου λοιπόν, είχαμε ένα σεμινάριο ιδιαίτερης σημασίας: έναν Έλληνα καθηγητή. Για τους ελληνόφωνους δεν θα επαναλάβω, ανατρέξτε στα κείμενα «amis cardiaques» του Φεβρουαρίου 2012.

Back to black : Στις 17 Φεβρουaρίου γύρισα Ελλάδα, δεν ήθελα, πιστέψτε με! Βλέπε In cognito… Θα έκανα τράνζιτ μέσωΆμστερνταμ και παρακαλούσα να χάσω το αεροπλάνο. Φυσικά δεν έγινε, αντιθέτως είχα άπλετο χρόνο στο αεροδρόμιο κι έτσι είπα να εκμεταλλευτώ το wifi τσαμπέ… Όση ώρα περίμενα, μιλούσα στο τσατ με ένα αουτσάιντερ. Ύπουλο πράγμα το υποσυνείδητο… εχθρός του «αδύνατου» και του «μη πραγματοποιήσιμου»… η θάλασσα και το χιόνι κανονικά!

Αυτή τη φορά ήταν χειρότερα απ΄ότι το Δεκέμβριο. Το αυτοκίνητό μου τα έπαιξε, είχα διάβασμα, είχα και ραντεβού για ένα σταζ που δεν ήθελα πλέον τόσο πολύ… Η μιζέρια κι η δυστυχία κι η θερμοκρασία πολύ χαμηλή… Ήθελα να είμαι στην Τουλούζη. Και γύρισα πριν τελειώσει ο μήνας…


1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page