top of page
  • Alexia Zed

The Russian Grandma Advice


Η Πέτρα ήταν πάντοτε γυναίκα που της άρεσαν τα λούσα, οι καλλωπισμοί, τα αρώματα και κυρίως τα κοσμήματα. Σε εκείνη τη φάση της ζωής της ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενη, καθώς και ευσυγκίνητη, αφού κοντοζύγωνε η ημέρα του γάμου της...

Εκείνη την ημέρα είχε προγραμματίσει να κάνει πρόβα το χτένισμα και το μακιγιάζ, σε επώνυμο κομμωτήριο των Αθηνών... Ο γάμος για την Πέτρα φάνταζε ως η απόλυτη ευτυχία, άλλωστε ήταν από πάντοτε προορισμένη να γίνει μια καλή σύζυγος, όπως τη συμβούλευε η γιαγιά της, καλή νοικοκυρά, με αυτοσκοπό να προσέχει τον άντρα της, αργότερα να γίνει στοργική μητέρα και οπωσδήποτε να εξελιχθεί σε τρανή μαγείρισσα.

Φυσικά η Πέτρα ένιωθε ευγνώμων που ο δικός της αρραβώνας κατέληξε σε ευτυχή γάμο, γιατί προσφάτως η αδελφή της είχε τσακώσει τον αρραβωνιάρη με γκόμενα και ο αρραβώνας είχε χαλάσει κινηματογραφικά. Τέτοια λύσσα έπιασε την αδερφή της Πέτρας που περιέλουσε τον πρώην της με το ποτό του, μπροστά στα μάτια της γκόμενας, και δεν δίστασε να του πετάξει στα μούτρα το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους.

Όσο οι κομμώτριες της έκαναν κομπλιμέντα κι εκείνη ένιωθε σαν σταρ του σινεμά, δίπλα της ακριβώς καθόταν μια άλλη κοπέλα που την καλλωπίζανε από πάνω έως κάτω. Ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή, ψηλά πόδια, ξανθά μαλλιά, σαρκώδη χείλη. Αυτό όμως που ήταν το πιο εντυπωσιακό επάνω της, σύμφωνα με τα γούστα της Πέτρας, ήταν το τεράστιο μονόπετρο δαχτυλίδι που φορούσε στα καλοσχηματισμένα της δάχτυλα. Η Πέτρα υπέθεσε ότι ίσως κι εκείνη να έκανε πρόβα, και δεν άργησε να πάρει το θάρρος να της ανοίξει κουβέντα.

«Ωραίο δαχτυλίδι!», της είπε, λίγο δισταχτικά. «Φκαριστώ», είπε η κοπέλα και το «σ» ακούστηκε λίγο παχύ. «Κι εσείς για γάμο χτενίζεστε;», συνέχισε με ονειροπαρμένο ύφος. «Όκι. Εγκώ έχω χωρίshει», της απάντησε και τα μάτια της έλαμψαν, σα να είχε απαλλαχτεί από μεγάλο μπελά. Η Πέτρα παραξενεύτηκε και κοίταξε επίμονα το τεράστιο μονόπετρο. Η κοπέλα έπιασε αμέσως το υπονοούμενο στο βλέμμα της και με ελαφρότητα της απάντησε, «αυτό το νταχτυλίδι, είναι του πρώην αρραβωνιαshτικού μου». Η εξήγησή δεν κάλυψε την Πέτρα, που δεν άργησε να τη ρωτήσει, «και δεν του το γύρισες πίσω; Η αδερφή μου….», ξεκίνησε να λέει την ιστορία της αδερφής της, αλλά η ξένη γυναίκα τη διέκοψε απότωμα. «Γκιαγκιά μου από Ρωσία μου είπε, το μ***ί ντέν ντίνει ρέshτα!».

Χαμογέλασε σατανικά και γύρισε το κεφάλι ευθεία μπροστά της, καμαρώνοντας το είδωλό της στον καθρέπτη.

Εκείνη την ημέρα, πριν από 17 περίπου χρόνια, η Πέτρα είχε πάρει ένα πολύ χρήσιμο μάθημα. Το μ***ί δεν δίνει ρέστα. H Ελληνίδα γιαγιά δεν της το είχε μάθει αυτό. Τότε δεν το είχε καταλάβει πόσο σημαντική πληροφορία της έδωσε η νεαρά Ρωσίδα. Όμως, τελικά, της χρησίμευσε ιδιαιτέρως όταν ήρθε η στιγμή να φάει το δικό της κέρατο και να πάρει διαζύγιο.

Cheers to Russian grandmas!

Υ.Γ. Κρατήστε το σαν φυλαχτό για το μέλλον. Υ.Γ.2. Στο τέλος της ανάγνωσης πρέπει να νιώθεις ένα κλικ περισσότερο γκόμενα από πριν.


23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

First name first

bottom of page