top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαAlexia Zervoudi

Vacation baby (with)

Vacation baby (with) Part1: Morning Routine

Την πρώτη ημέρα των διακοπών μου διαπίστωσα ότι το ζω. Ζω αυτό που ονειρευόμουν. Ήρθε επιτέλους η στιγμή, που ζούμε αυτό που φάνταζε η απόλυτη ευτυχία. Ο Πτι Κερ κι εγώ, με το μωρό μας, διακοπές… Αυτό που έβλεπα σε άλλους στο ίνσταγκραμ, αλλά χωρίς τα ασορτί μαγιώ* μαμάς-κόρης-ίσως και μπαμπά. Όχι, ο καθένας μας φορούσε το δικό του μοναδικό σχέδιο μαγιό και ήμασταν πράγματι ευτυχισμένοι… Την πρώτη ημέρα.

Από τη δεύτερη και μετά, κατάλαβα το instagram vs reality. Ουσιαστικά, οι διακοπές θα συνέχιζαν όπως ακριβώς και στην Αθήνα, με τη διαφορά ότι τώρα θα είχα επιπλέον την κούραση της εξόρμησης στη θάλασσα και την προετοιμασία φαγητού, καθότι οι διακοπές συνέπεσαν με αυτό το εκπληκτικό στάδιο ανάπτυξης. Από τη δεύτερη ημέρα και μετά, τα νεύρα του μωρού άρχιζαν να παίζουν, γιατί όλα όσα ήξερε, τώρα έπρεπε να αλλάξουν. Άλλο μπανάκι, άλλο κρεβατάκι, άλλο σπίτι, άλλο πρόγραμμα, περισσότερη δραστηριότητα, περισσότερα ερεθίσματα, περισσότερη κούραση και για τις δυό μας. Ο Πτι Κερ δεν πήρε χαμπάρι από όλη αυτή την κούραση φυσικά, όπως οι περισσότεροι άνδρες!


Η αφηγήτρια ξυπνούσε καθημερινά στις 07:31 ακριβώς, ώστε να πλύνει και να καθαρίσει τα φρούτα και τα λαχανικά του παιδιού, να τα ατμίσει και να τα αλέσει και με την τσίμπλα στο μάτι να τα δοκιμάσει και ανάλογα να τα βάλει στα κατάλληλα φαγητοδοχεία. Κατόπιν μεριμνούσε να πακεταριστούν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ εις την τσάντα της θαλάσσης (νερό για εμάς, νερό για το μωρό, νερό για ξέπλυμα μωρού από τα αλάτια, μαγιώ*, πετσέτες, χαρτοπετσέτες, μωρομάντιλα, μυξομάντιλα, σαλιάρα, παιχνίδι, αντηλιακό, αντικουνουπικό, δεύτερη αλλαξιά, πάνες, την κουλούρα του μωρού, ομπρέλα, καρεκλάκια, ψάθα, μπιμπερό, ζεστό νερό, γάλα, μπολάκι, κουταλάκι – κάποιες φορές το ξεχνούσε το κουταλάκι κι ένιωθε η χειρότερη μάνα του κόσμου στην τοποθεσία Μακριά από το σπίτι της). Κάπου ενδιάμεσα από τα μαγειρέματα και τα tetris logistics το μωρό ξυπνούσε κι έπρεπε να φάει και να διασκεδάσει (κλάψτε λίγο). Κάπου ενδιάμεσα από το πακετάρισμα δηλαδή, η αφηγήτρια τραγουδούσε, χόρευε, τάιζε, έκανε τον καραγκιόζη…. Φυσικά, εάν η αφηγήτρια είχε κάποια προσωπική ανάγκη, όπως να κατουρήσει, να βάλει κι εκείνη το μαγιώ* της, να πιεί ένα καφέ βρε αδερφέ (για πιο περίπλοκες ανάγκες όπως ας πούμε να ξεμπερδέψει το κουβαρομαλλί της, δεν το συζητάμε), αυτό θα γινόταν παράλληλα με τα υπόλοιπα. Η ώρα είναι ακόμη νωρίς, ο Πτι Κερ κοιμάται, η αφηγήτρια έχει προλάβει ΚΑΙ να βγάλει το σκύλο έξω, να περάσει με swiffer όλο το σπίτι και να αφιερώσει λίγη ώρα στο καημένο το τετράποδο που θέλει κι αυτό αγάπη και προδέρμ. Κάποιες ημέρες μαγείρευε και για τους ίδιους, άλλες μαγείρευε και ανέβαζε και βιντεάκια στο τικ τοκ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΓΓΙΣΣΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

Η ώρα έχει πάει 11πμ και ο Πτι Κερ ξυπνάει ζαβλακωμένος… Ήθελε λίγο χουζούρι παραπάνω αλλά είπε, ας ξυπνήσω να πάμε «νωρίς» στην παραλία. Πίνει το καφεδάκι του, τρώει το πρωινό του, ενόσω η αφηγήτρια βάζει αντηλιακό στο μωρό και το ξεσκατίζει για 2η ή 3η φορά από την ώρα που ξύπνησε.

Vacation baby (with) Part2: Beach edition


Ο Πτι Κερ κουβαλούσε καθημερινώς την ομπρέλα και τα καρεκλάκια (στο οποίο κερακλάκι για προφανείς λόγους η αφηγήτρια δεν προλάβαινε να καθίσει σχεδόν ποτέ!) και η αφηγήτρια κουβαλούσε το σακίδιο με τα φαγητά/γάλατα/πάνες κλπ, τη δεύτερη τσάντα με τις πετσέτες κλπ, και φυσικά το τέκνο της. Δια την εγκατάσταση εις την παραλία ο Πτι Κερ χρησιμοποιούσε ένα σφυρί, δια τη σωστή τοποθέτηση της ομπρέλας, τη σκιά της οποίας μοιραζόταν με το μωρό. Μετά από επικύψεις και άλλες γυμναστικές φιγούρες, εγκαθίστανται στην παραλία, όπου στη διάρκεια παραμονής τους η αφηγήτρια είτε τάιζε, είτε πότιζε, είτε άλλαζε, είτε έκανε μπάνιο το μωρό και μετά ερχόταν η ώρα να ξαναμαζέψει τα τσιμπράγκαλα για να πάνε σπίτι, γιατί ΝΑΣΟΥ ντάλα ο ήλιος όταν μεσημέριαζε, έπρεπε να φύγουν άρον άρον να μη καεί η χιονάτη τους.


Vacation baby (with) Part3: Μεσημεριανή σιέστα


Κατά την επιστροφή στο σπίτι ο Πτι Κερ, αφού άπλωνε τις πετσέτες στον ήλιο να στεγνώσουν, ήταν πολύ κουρασμένος κι ήθελε το χρόνο του για να χαλαρώσει με τσιψ, μπίρα και λαπτοπ στην αιώρα, τέντα τα πόδια πάνω. Υπό τη μελωδική μεσημεριανή γκρίνια του βρέφους, η αφηγήτρια ήθελε να καταρρεύσει στο κρεβάτι της, αλλά προηγείτο η ανάγκη του νεροχύτη να αδειάσει, το μεσημεριανό να ζεσταθεί και να σερβιριστεί και ένας νέος κύκλος άπλυτων πιάτων να πάρει τη θέση του στο νεροχύτη για την απογευματινή της διασκέδαση.


Η ώρα έχει περάσει και επιτέλους το βρέφος ξεραίνεται στον ύπνο και η αφηγήτρια παλεύει να κοιμηθεί κι εκείνη, αλλά είναι αδύνατο, γιατί το βρεφοραντάρ χτυπούσε μόλις έκλεινε τα μάτια της. Αφήστε που ήταν ευκαιρία να πλυθεί κι εκείνη. (υπάρχει κι ένα κρυμμένο κεφάλαιο, όπου κάποιες μέρες σε αυτή τη μεσημεριανή χαλάρωση, η αφηγήτρια έπρεπε να σιδερώσει τα ρούχα, αλλά δεν θα το συμπεριλάβω στις καθημερινές διασκεδάσεις).

Στο τσακίρι κέφι, κάποια απογεύματα ο κύκλος της παραλίας άνοιγε για δεύτερη φορά και η οικογένεια, μαζί με το σκύλο, πήγαινε για μια απογευματινή βουτίτσα.


Vacation baby (with) Part4: Night Routine

Η βραδινή ρουτίνα, όταν επιτέλους το μωρό συνήθισε το νέο φουσκωτό μπανάκι, ήταν εξιλέωση. Ξανά με κέφι και με μπρίο τραγούδια, παραμύθια, γάλα, νάνι. Η αφηγήτρια σχολούσε κατά τις 9μμ όπου το βρέφος αποκοιμιόταν για τα καλά. Τότε, η μητέρα-αφηγήτρια παρέδιδε πνεύμα κι ήθελε πλέον να πέσει να πεθάνει… Αλλά ο Πτι Κερ ήθελε να τη διασκεδάσει, οπότε η σύζυγος-αφηγήτρια ντυνόταν, βαφόταν (σχεδόν χτενιζόταν), έβαζε τη μάσκα της (διπλής) και πηγαίνανε για ένα ποτάκι, που για καλή της τύχη ήταν γρήγορο γιατί τα μεσάνυχτα έβγαινε παγανιά ο κορωνοιός και έτρεχαν όλοι να κρυφτούν μη μεταμορφωθούν σε κολοκύθες!


Κατά τις νυχτερινές περιπλανήσεις της, τύχαινε σε διάφορους γνωστούς που έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα της ζωή με το μωρό, κι εκείνη προσπαθούσε να γυρίσει τη συζήτηση στον ιό, στον Ερτογάν, στους εξωγήινους, για να ξεκουραστεί λίγο το μυαλό της (και να αποφύγει το Μάτι!!!).

Στο τέλος όλα κύλησαν καλά, στο τέλος ήταν ωραία, στο τέλος θα τα έκανε όλα ξανά από την αρχή. Να τα λέμε κι αυτά!

(αλλά κούραση φίλε…)

*Μαγιώ: κανονικά γράφεται με όμικρον, μαγιό, αλλά εμένα μου αρέσει με ωμέγα και δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τα μάτια σας ελπίζω

102 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page