top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAlexia Zervoudi

Οι Συνδικαλιστές με έκαναν να το κάνω!


Θα σας πω καταρχήν γιατί δεν συμπαθώ τον Συνδικαλισμό. Γιατί μέσα στην έννοιά του, a priori, συμφωνεί να διαφωνεί με τα πολιτικά κόμματα, στα τυφλά. Δεύτερον, επειδή πιστεύω ότι έχει παρερμηνευτεί τελείως, παρότι σε έναν ιδανικό κόσμο θα υποστήριζα φουλ στο γαλλικό πνεύμα του σοσιαλισμού, με όλον το ρομαντισμό που μπορεί να κρύβει η ψυχούλα μου. Θεωρητικά και χωρίς να εμβαθύνω, διότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική, δεν με ενδιαφέρει να βαφτώ με κάποιο χρώμα και δεν θέλω να ενοχλώ και να με ενοχλούνε. Κυρίως αυτό. Αλλά επίσης, υποστηρίζω ότι δεν λέμε ποτέ δημόσια τι ψηφίζουμε και δεν συζητάμε για λεφτά. Διότι μπορούμε να είμαστε φίλοι ανεξάρτητα από αυτά τα δύο θέματα και δεν υπάρχει λόγος να καβγαδίζουμε, μου φαίνεται αστείο. Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.


Επίσης δεν είμαι πολιτικός συντάκτης και ούτε με ενδιαφέρει αν θα με έκριναν ως ελαφριά. Όπως προείπα, για εμένα, το σημαντικό είναι να μην ενοχλούμε ο ένας τον άλλο, γενικότερα σε αυτό τον πλανήτη.


Παρότι δεν τους πολυχωνεύω όμως, επειδή τους βρίσκω ενοχλητικούς, σήμερα μου έκαναν ένα υπέροχο δώρο. Με το να κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΗ απεργία, με έκαναν να φτάσω στο λιμάνι, να μην μπορέσω να ταξιδέψω και ενώ μια παλαιότερη βερζιόν του εαυτού μου θα ήταν έξω φρενών και θα είχε καταστραφεί η ημέρα μου από τα νεύρα και την ταλαιπωρία... Το γύρισα.


Γύρισα στο σπιτάκι μου, άφησα το παιδάκι μου στο σχολείο του και στη ρουτίνα του και έκανα όλα αυτά που δεν μπορώ να κάνω όταν δουλεύω, αλλά και ούτε τα Σαββατοκύριακα, διότι έχω μαζί μου πάντα το παιδί. Πήγα στα μαγαζιά, πήγα στα μανικιουράδικα, έλιωσα στο νετφλιξ, απόλαυσα ένα υποβρύχιο μαστίχα και μέχρι που βρήκα χρόνο να γράψω αυτό εδώ. Χάρισα μερικές ώρες απόλυτης ελευθερίας στον εαυτό μου και πανηγύρισα για την άδειά μου!


Το απόλαυσα πάρα, πάρα πολύ, νιώθω ότι δεν είχα μείνει μόνη μου για χρόνια ατελείωτα.


Το σημαντικότερο όμως είναι πως έκανα επιτέλους πράξη, αυτό που χρόνια τώρα έχω καταλάβει πως θα μας σώσει... Ότι στη ζωή πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο... να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε ευκαιρίες... να μην τσαντιζόμαστε με όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε... γιατί χάνουμε χρόνο από τον εαυτό μας και όσα μπορούμε πράγματι να επηρεάσουμε.







23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

First name first

Thank you Alex 2023

bottom of page