top of page
  • Alexia Zed

Wedding Tutorial – Η Καλεσμένη


Ζούμε τη φάση που όλοι παντρεύονται και που τρέχουμε στους γάμους σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, επομένως πρέπει να σας δώσω μερικές οδηγίες που μου φάνηκαν χρήσιμες – σαφώς εμπειρικά.

Α. Απάντηση στην πρόσκληση, εάν είστε καλεσμένος όντως

Μαθαίνετε ότι παντρεύεται κάποιος γνωστός ή φίλος ή συγγενής, αλλά δεν έχετε λάβει πρόσκληση. Μην ραφτείτε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είστε καλεσμένος.

Εάν λάβατε την πρόσκληση, θα έχετε παρατηρήσει, ότι εκτός των άλλων γράφει να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας μέχρι κάποια ημερομηνία. Μην το αγνοήσετε, γιατί φανταστείτε να πάτε στο γλέντι και να φάτε πόρτα επειδή το όνομά σας δεν υπάρχει στη λίστα!

Σε δεύτερη φάση, βεβαιωθείτε ότι είστε καλεσμένοι στο τραπέζι. Εάν δεν υπάρχει κάποια τέτοια αναφορά, παρότι εσείς νιώθετε κοντά στο ζευγάρι, τα νέα μάλλον είναι δυσάρεστα. Στη θέση σας θα έστελνα ένα δώρο και δεν θα πήγαινα ούτε στην εκκλησία, γιατί βαριέμαι. Κι αυτοί σας βαριούνται μάλλον και κανείς δεν θα καταλάβει ότι λείψατε από το μυστήριο. Μη νιώθετε τόσο υποχρεωμένοι, η ζωή είναι μικρή!

Β. Η εκκλησία

Όταν ξεκινάτε να πάτε στην εκκλησία, μην εμπιστεύεστε το GPS. Φροντίστε να μάθετε εγκαίρως που ακριβώς βρίσκεται ο ναός και αναζητήστε κάτι πιο συγκεκριμένο στο χάρτη, όπως για παράδειγμα την πλησιέστερη ταβέρνα. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκκλησίες ανά 200 μέτρα, τοποθεσίες που έχουν ονόματα Αγίων, δρόμοι που δεν υπάρχουνε στο χάρτη κ.ο.κ.

Όπως και να μοιάζει αυτή η εκκλησία, ακόμη κι αν έχει σκαλωσιές παντού, είναι ευγενικό να επαναλαμβάνετε «ααα, πολύ ωραία εκκλησία», όταν συναντάτε γνωστούς που δεν έχετε τίποτε άλλο να πείτε. Είναι σαν το «πολύ καλό καιρό μας κάνει απόψε», αλλά με theme το γάμο.

Εάν θέλετε να πετάξετε ρύζι για να το ευχαριστηθείτε, δηλαδή όλοι εκτός αν έχετε τενοντίτιδα, προμηθευτείτε λίγο από το ντουλάπι της κουζίνας σας. Είναι δεδομένο ότι το ρύζι που προσφέρουν στους γάμους δεν είναι ποτέ ικανοποιητικό.

Γ. Τα ρούχα και το μακιγιάζ

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να βάλετε τα καλά σας, τι χαρά! Κι εσείς που νομίζατε ότι δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία να βάλετε το πρωτοχρονιάτικο φόρεμά σας!

Για το Θεό, σταματήστε να φοράτε λευκό φόρεμα, όσο καλοκαίρι κι αν είναι. Είναι πασίγνωστο ότι το λευκό φόρεμα δείχνει ασέβεια προς τη νύφη και μια υποχθόνια τάση σας να την επισκιάσετε. Υπάρχουν τόσα χρώματα και τόσες επιλογές, κρίμα να χαντακώνεστε και να σας χαρακτηρίζουν μέρα που είναι.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, αδιάβροχη μάσκαρα για τις ευσυγκίνητες και κραγιόν στο τσαντάκι για την επερχόμενη μάσα. Νιώθω σαν να απευθύνομαι σε χαζούς τώρα.

Δ. Το τραπέζι

Οκ, δεν πήγατε για να φάτε, πήγατε για να μοιραστείτε τη χαρά, να κουτσομπολέψετε τη νύφη, να βρείτε σύντροφο κανένα ξάδερφο του γαμπρού, να βγάλετε σέλφι. Δεν σας καλεί κανείς για να κάνετε γευσιγνωσία, στο 2018 ζούμε, δεν υπάρχουν λεφτά, μην κρίνετε τόσο αυστηρά.

Εάν το ζευγάρι δεν είναι κολλητοί σας φίλοι, παλουκωθείτε στην καρέκλα και μη στέκεστε σαν χάνοι με το κινητό και τα φλας όταν κόβουν την τούρτα ή στον πρώτο χορό. Πραγματικά, δεν θα σας χρησιμεύσουν πουθενά οι φωτογραφίες του ζευγαριού. Δεν θα τις μεταφέρετε καν από το κινητό σε έναν υπολογιστή, μόνο χώρο θα σας πιάσουν. Άσε που κόβετε και τη θέα στους από πίσω που μπορεί να είναι πιο στενοί φίλοι και αντί να βλέπουν το ζευγάρι βλέπουν τον κώλο σας. Τόσο ωραίο κώλο νομίζετε ότι έχετε;

Πιείτε να κάνετε λίγο κεφάλι, αλλά όχι επειδή το βρήκαμε τσάμπα να ξεπατωθείτε κιόλας.

Από ευγένεια φάτε τα κουφέτα σπίτι, όχι πάνω στο τραπέζι σαν να μην σας άρεσε τίποτα από το φαγητό.

Μην σας περάσει από το μυαλό ότι όταν σηκωθείτε να χορέψετε, θα τα πάτε καλύτερα από αυτούς που κοροιδεύετε. Αφού όλοι έναν χορό ξέρουμε, το Ένα, Δύο, Τρία, Χόπ, Έι, Όπ, Ένα Δύο, Τρία, Χόπ, Έι, Όπ. Και πάντα κάποιος μπάρμπας θα σας βάλει τα γυαλιά.

Ε. Το Βιβλίο Ευχών

Μερικές πρωτότυπες ιδέες για ευχές είναι «εμείς για το φαί ήρθαμε!», «Να είστε πάντα ευτυχισμένοι κι αν δεν είστε δεν πειράζει και το διαζύγιο μέσα στη ζωή είναι», «Το τηλέφωνό μου είναι 6919….» και το δίνετε στον ξάδερφο που βάλατε από πριν στο μάτι.

Όλα εγώ πια;


47 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page